“Mutfak Sanatları Merkezi” Yemek Akademisi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince kentin dünyaca ünlü yemek kültürünü daha iyi tanıtabilmek için hizmete açılan Mutfak Sanatları Merkezi, “yemek akademisi” olarak da hizmet veriyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince kentin dünyaca ünlü yemek kültürünü daha iyi tanıtabilmek amacıyla hizmete açılan Mutfak Sanatları Merkezi (MSM), “yemek akademisi” olarak da hizmet verecek. Merkezde görev yapan şef aşçılar, 300 aday arasından seçilen 24 kursiyere 896 saatlik eğitim sonunda gastronomi alanında UNESCO tarafından tescillenen Gaziantep mutfağını öğretecek. Kurs sonunda başarılı olan aşçı adayları, kalifiye eleman olarak sektörde çalışmaya başlayacak.

AYNI ZAMANDA YEMEK AKADEMİSİ

Büyükşehir Belediyesi Koordinatör Şefi Doğa Çitçi, dünyada şehir adıyla anılan tek mutfağın Gaziantep olduğuna dikkati çekerek, bunu daha ileri seviyelere taşımak ve kenti gastronomi turizminde adından söz edilir hale getirmek için çalıştıklarını söyledi. Gaziantep mutfağının sadece kebap, lahmacun ve baklavadan ibaret olmadığını, 500 çeşit kazan yemeği bulunduğunu anlatan Çitçi, kente gelen yerli ve yabancı turistlere kentin yemek kültürünü gösterebilmek amacıyla hizmete açılan merkezin aynı zamanda bir yemek akademisi olduğunu ifade etti.

MSM ÖDÜLE DOYMUYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Merkezi (MSM), tarafsız sivil inisiyatif En İyi Best Dergisi tarafından 91.68 puanla “2019-2020 En İyi Türk Mutfağı” seçildi.
Hizmeti ve kalitesiyle Gaziantep Mutfağı’nın eşsiz lezzetlerini tarihi binaların büyüsüyle harmanlayan Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Merkezi, ödüle doymuyor. Bağımsız En İyi Best Dergisi, Türkiye’nin en gözde işletmelerini incelediği çalışmada, 2018-2019 yılının “En İyi Yöresel Mutfak” ödülünü alan MSM, 2019-2020 yılındaysa “En İyi Türk Mutfağı” ödülüne layık görüldü. Alanında kendini kanıtlayan MSM, derginin ilk yaptığı bağımsız anketleri önde bitirdi. Daha sonrasında anonim olarak yapılan ansızın ve habersiz ziyaretlerde de başarıyla çıkan MSM, aldığı 91.68 puanla ödülün sahibi oldu. Ödül avcısına dönüşen MSM, 12 farklı grupta 400’ün üzerinde yemek çeşidinin bulunduğu Gaziantep’in geleneksel tariflerinin genç nesillere aktarılmasını hedefliyor. Hizmet kalitesi, lezzeti ve konseptiyle kentin mutfak kültürünü canlı tutmayı amaçlayan merkez, yerli ve yabancı turistlerin kültürel lezzetleri keşfetmesini sağlarken, dikkatleri de üstüne çekiyor.

HEDEF GURME TURİZMİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Gaziantep’in, UNESCO tarafından da onaylanan dünyanın en önemli mutfak kültürlerinden birine sahip olduğunu kaydetti. Kentin, gurme turizminde hak ettiği yeri alabilmesi için hizmete açtıkları Mutfak Sanatları Merkezi’ne büyük önem verdiklerini anlatan Şahin, “Mutfak Sanatları Merkezi hem Gaziantep mutfağının inceliklerinin anlatıldığı, sertifika programlarının düzenleneceği hem yemeklerin sunulduğu, tadıldığı bir merkez olsun istedik. Merkezimiz geçen ay açıldı. Her geçen gün halkımız da daha fazla gelmeye başladı. Eğitimler de çok yakında başlayacak.” diye konuştu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.